Gamert column: Sponsoring

3 January, 2007 (12:09) | Rants

Afgelopen vrijdag in de lokale Albert Heijn: ik ga voor het weekend nog even wat lekkers in huis halen. Niet dat het broodnodig is, maar er komen wat vrienden langs en wij zetten graag wat biertjes weg onder het genot van de nodige bitterballen. Vier kratjes bier, 2 zakken chips en 100 bitterballen en om het af te maken nog een pot mosterd. Gelukkig staat er geen lange rij bij de kassa zodat ik weer lekker snel weg ben. Net voordat ik buiten ben staat de manager naast me. “Meneer, u bent vergeten te betalen”, zegt hij. Ondertussen komt er een brede man aan de andere kant naast me staan. “Betalen?”, vraag ik, “Kunt u mij niet sponsoren? Ik ben nu eenmaal een hele goede eter!”. De manager kijkt mij vragend aan en ondertussen trekt zijn brede compagnon de winkelwagen uit mijn handen. “Als je mij sponsort zet ik misschien jullie logo op mijn t-shirt! Ik kan jullie bekend maken!” probeer ik nog.

MSN-taal

Bovenstaande situatie zal je in de supermarkt niet meemaken, helaas hebben veel gamers het idee dat dit wél normaal is. Ongeveer 40 maal per dag ontvangt het bedrijf waarvoor ik werk een sponsor aanvraag. Deze constante stroom van mails zorgt voor de dagelijkse portie humor op kantoor. Laat ik beginnen met het eerste contact tussen de gamer die gesponsord wil worden en de gamehoster. Zo’n 95% van de gamers noemt zichzelf “high-skilled”, 25% van de gamers schrijft in MSN-taal (naast het ontbreken van elke vorm van interpunctie worden woorden ook ernstig mishandeld door er naar willekeur –uh achter te plakken en elke “ch” te vervangen door een “g”) en 90% van de sponsoraanvragen gaat over het spel Counter Strike danwel Counter Strike Source. Vanzelfsprekend heeft elke Counter Strike clan minimaal 2 managers en noemen ze het geen clan maar een associatie.

Deze maandelijkse 1200 mails worden standaard met een keurige mail beantwoord waarom wij niet elke clan kunnen sponsoren. Maar dan beginnen de problemen pas.

Counter Strike jugend

Ongeveer een kwart van deze gamers heeft namelijk een relevant deel van de opvoeding gemist waardoor dagelijks gekke dingen met onze moeders schijnen te gebeuren. Naast de gebruikelijke ziektes schijnen onze moeders het erg druk te hebben met uitvoeren van verschillende seksuele handelingen bij deze kids. Sommigen maken het nog bonter door een chantage mail te sturen: óf een gratis gameserver leveren óf onze naam komt op tientallen websites en fora te staan met daarbij de trefwoorden “sux”, “kk host” en “lag host”. Dit is dan ook de reden dat veel gamehosters de term Counter Strike jugend gebruiken. Hierover later meer.

Gelukkig heeft het merendeel wel nog respect voor het feit dat ze net als iedereen moeten betalen voor een gameserver. Het is dan ook een sport om de sponsor aanvrager om te zetten naar een betalende klant. Mocht je zo gek zijn om ook een sponsor aanvraag te sturen en je wilt niet in onze hall of shame komen, let dan nu goed op:

Tips:

• Schrijf in normaal Nederlands en pas interpunctie toe
• Geef aan waarom jullie clan zo gesponsord moet worden en geef feiten weer, leugens vallen snel op
• Geef aan wat de voordelen voor de gamehoster zijn

Wie weet kom ik er een volgende keer hier dan wel op terug…

Comments

Comment from mccrash
Date: February 4, 2008, 1:11 PM

Sponsor Aanvraag

Aanvrager:
joey akkermans
Eigennaar van Counterstrike source clan Genaamd “nokkie”.
sponsors nodig voor Game servers (Counter-strike source)

Op te leveren diensten:
Aan game server..
tickrate 100 of 66
slots 16 of 20
public
hostname : [NL]Nokkie |FunServer!|

In ruil voor:
Reclame op de site
Reclame op de server
Reclame op de Skins van de server (De kostuums die de spelers aan hebben.)
Reclame pop up als je naar de website gaat
Reclame in de Modt (Hoofdscherm als je in server komt)

Waarom moet iemand jou sponsoren?
Voor meer mensen die de site bezoeken!
Omdat de server een belangrijk deel van Counterstrike source is.
Dan kijken ze altijd even op de site…
Als wij een sponsor krijgen dan gaan we de server proberen bekend temaken.
Wil je naar onse site ? : http://www.face-your-fear.nl
Duur contract (Lengte van het sponsor contract):
u bepaalt.

Comment from Pascal
Date: March 25, 2008, 3:20 PM

Geweldig artikel voor dit stuk:

Deze maandelijkse 1200 mails worden standaard met een keurige mail beantwoord waarom wij niet elke clan kunnen sponsoren. Maar dan beginnen de problemen pas.

Counter Strike jugend

Ongeveer een kwart van deze gamers heeft namelijk een relevant deel van de opvoeding gemist waardoor dagelijks gekke dingen met onze moeders schijnen te gebeuren. Naast de gebruikelijke ziektes schijnen onze moeders het erg druk te hebben met uitvoeren van verschillende seksuele handelingen bij deze kids.

Comment from Martijn
Date: February 15, 2009, 5:42 PM

Geachte,

Ik ben er geïnterseerd of jullie nog sponsor plekken vrij hebben en of jullie wel sponsoren voor de spel Counter-Strike Source?
Onze clan wilt namelijke echte wars spelen en op hoge nivo proberen te komen.
Wij hebben al een Private server met 6 slots alleen dat is te weinig voor originele wars want daar heb je 12 slots voor nodig.

Dus wij vroegen ons af wat de mogelijk heden zijn en of jullie ons kunnen sponsoren.

Met vriendelijke groeten

Martijn Haans

Comment from Stewie
Date: February 17, 2009, 12:21 AM

Hi Martijn, lees even de post door 😉
Vanaf dit blog zal je geen sponsoring krijgen…

Comment from Martijn
Date: February 17, 2009, 11:46 AM

OO SORRY

Comment from slayerbe
Date: May 17, 2009, 4:16 PM

hey ik zal graag weten als jullie ne css server kunen sponseren voor ons we hebben al site en ts server maar nog geen server voor op css en we willen echte graag op onse server’s gaan spelen dus als je kan sponseren laat dan its weten tog al vast bedankt

Comment from Stewie
Date: June 5, 2009, 2:50 PM

Hi slayerbe, lees even de post door
Vanaf dit blog zal je geen sponsoring krijgen…

Pingback from Grappige e-mails/momenten! – Pagina 142 – webhostingtalk.nl
Date: June 28, 2010, 9:27 AM

[…] het erg druk te hebben met uitvoeren van verschillende seksuele handelingen bij deze kids. http://stewie.biz/2007/01/03/gamert-column-sponsoring/ Ik stikte zowat in me appel van het lachen! __________________ Rollerscapes (Om links of […]